OM SkS

SkS Kunstneriske utvalg // 2021

2019

2016

2015

2016

2017

2016

Scenekunstner og produsent, bosatt i Kristiansand. Theis har sin grunnutdanning i drama og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og en master i kunstfag fra Universitetet i Agder. Theis jobber som produsent for SAND internasjonale scenekunstfestival for barn og unge i Kristiansand, i halv stilling. Denne jobben kombinerer han med å jobbe som freelancer innen scenekunst, hovedsaklig på Sørlandet. Som scenekunstner har Theis siden 2005 jobbet med musikk- og figurteaterkompaniet Finken & B. Theis er tilknyttet flere aktører i det frie scenekunstfeltet på Sørlandet, som Theisen/Pettersen, Figurteaterlaboratoriet og Kristiansand Sommerteater. Han har også vært involvert i Kilden Dialog-prosjektene Fotspor og Spor, og har i en periode ledet teaterfaglig forum ved Institutt for visuelle og sceniske fag ved UiA.

THEIS H F C IRGENS

Styreleder

Laura Christina Brøvig Vallenes er kunstnerisk leder for Loop by Laura og har lang erfaring som scenekunstner som arbeider med stedsspesifikke prosjekter. Flere av disse prosjektene har funnet sted på Sørlandet, f.eks. i Aquarama, langs Riksvei 9 og i Kristiansand Domkirke.
Hun er utdannet skuespiller fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad, og har også vært å se som figurspiller og skuespiller i ulike oppsetninger og filmer. Laura har også regissert forestillingene «Anne Franks søsken» og «Poteter har ingen vinger» for Kilden Teater. I tillegg har hun bred erfaring som foreleser ved UiA, performancekunstner og skuespiller. 


LAURA CHRISTINA BRØVIG VALLENES

Nestleder

SkS blir stiftet på Aladdin Teater 18.desember. Les VEDTEKTER HER.

Peder Horgen ansettes som organisasjonens første daglig leder

Tonje Steen

ansettes som informasjonsansvarlig i 50% stilling

SkS får leieavtale på Aladdin 

SkS mottar driftsmidler fra Cultiva og Kr.sand kommune

Sks oppretter støtteordningen SkS-Lab og deler ut de første midlene

2019

SkS mottar 3-årige

driftsmidler fra Kulturrådet

Daglig leder Peder Horgen kommer fra Tromøya utenfor Arendal og er utdannet fra Statens Balletthøgskole (2000). Etter utdannelsen jobbet han som aspirant i Carte Blanche nasjonale kompani for samtidsdans og påfølgende 10 år som frilans dansekunstner. Han har også erfaring fra en rekke organisasjonsverv, bl. a som forbundsleder for Norske Dansekunstnere (NoDa). Horgen kombinerer lederjobben for Scenekunst Sør med verv som rådsmedlem i Kulturrådet.Informasjonsansvarlig og produsent Tonje Steen er nylig flyttet hjem igjen til Kr.sand etter flere år i Oslo-eksil.

Hun er utdannet Art Director fra Westerdals, og har en variert bakgrunn fra kunst- og musikkmiljøet i Oslo, blant annet som leder av Spasibar på Kunstakademiet, musikkvideo-regissør og markedsføringskonsulent innen PR, film- og TV-bransje. 


Scenekunst Sør disponerer to kontorlokaler - Ett i Arendal på Munkehaugen, og ett i Kristiansand på Teateret.

Vi er nå på hjemmekontor. Kontakt oss her.

ADMINISTRASJON

- Formålet til SkS er å utvikle og styrke det frie, profesjonelle scenekunstfeltet i Agder -

2020

SkS inngår åremålskontrakt på Verkstedhallen

2021

SkS har fått plass på statsbudsjettet!

2021

SkS flytter inn i nye kontorer på Teateret

STYRET

IRENE VESTERHUS THEISEN

Dansekunstner med base i Oslo, utdannet med Bachelor i samtidsdans fra Kunsthøyskolen i Oslo (2010). Har samarbeidet med en rekke norske koreografer som bla Janne­Camilla Lyster, Ingun Bjørnsgaard, Kristin Ryg Helgebostad, Ingri Fiksdal, Stian Danielsen, Masja Abrahamsen og Christopher Arouni. Fra august 2015 engasjert i et ettårig vikariat som danser hos Carte Blanche Nasjonale kompani for Samtidsdans. Ved siden av aktiviteten som utøver er hun en av grunnleggerne bak Ravnedans festival for Samtidsdans. Har nylig etablert et nytt samarbeid med Anette Therese Pettersen som resulterer i en gjestespillserie for scenekunst i Kristiansand. Hun er idligere mottaker av Kristiansand Kommunes Kunstnerstipend og ble våren 2014 tildelt treårig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipender ved Norsk Kulturråd.

FREDRIK HØSTAKER

Fredrik Høstaker er skuespiller utdannet fra Teaterhøgskolen/KHiO og Bårdar Akademiet. Han har siden 2013 vært tilknyttet forskjellige teater i Norge, og har siden 2019 vært ansatt ved Kilden Teater - hvor han har spilt i forestillinger som Jonas, Hundrevis av barn i vill kamp, og Kirsebærhaven. Fredrik har vært utøvende og skapende scenekunstner i forskjellige konstellasjoner som har gjestet arenaer som Teaterfestivalen i Fjaler, Ravnedans og Oslo Internasjonale Teaterfestival. I tillegg har han gjort regi, holdt workshops og undervist i skuespillerfag.

TONJE SANNES

Tonje Sannes er en utøvende og skapende dansekunstner med base i Kristiansand. Tonje har skapt flere forestillinger, både alene og i samarbeid med andre. Flere av disse har vært og skal på turne gjennom DKS. Hun har bakgrunn som både danser, dansepedagog og koreograf og har en bachelor i barnevernspedagogikk. Tonje har i en årrekke jobbet med utøvende scenekunst som rommer mange retninger innen feltet. I tillegg til å jobbe med sceniske danseverk strekker arbeidet seg over mot fortellerteater, visuell kunst, musikk, tekstarbeid og performance. Tonje sitter også som styremedlem i SANS (Senter for dansepraksis).

KJETIL KRO SØRBORG - VARA

Kjetil Kro Sørborg er aktiv som frilanser i diverse scenekunstprosjekter som instruktør, aktør, dramaturg og prosjektleder. Til daglig underviser han i teaterfag ved Vågsbygd vgs. Han har en mastergrad i teater fra NTNU og er cand. mag med fordypning i drama/teater, musikk og historie fra UiA. Kjetil arbeider bredt med ulike kunstnerisk uttrykk som inkluderer dokumentarisk performance, danseteater, devising, musikkteater og mer tradisjonelt teater. Han er opptatt av ungdomsmedvirkning og det å gi ungdom en stemme i
offentligheten. Mye av virksomheten har vært knyttet til en interesse for tverrfaglighet hvor han har jobbet med dans, musikk, billedkunst og litteratur.

IDA FUGLI - VARA

Ida Fugli er fra Fetsund, men bor og virker i Kristiansand som scenekunstner og førstelektor i teater ved Universitetet i Agder. Hun er utdannet ved Dell'Arte Int. School of Physical Theatre i California, og har en Master in Fine Arts i Ensemble Based Physical Theatre. Fugli jobber på tvers av kunstutrykk, og som kunstnerisk leder av Flux Manøver jobber hun med performance, kunstfilm og foto. Hun har hatt utstilling på X-huset, performancer ved Kristiansand Kunsthall, vist kunstfilm på SKMU, og deltatt med film og foto i gruppeutstilling på Stord Kunsthall.