Månedens medlem2

Hver måned fremover vil vi ta et lite dykk inn i tilværelsen til en scenekunstner med tilknytning til sørlandet.

Forrige måned snakket vi med Tove-Elena Nicolaysen om den den japanske danseteatersjangeren "Butoh". Denne måneden tar vi en snakk med allsidige Michelle Flagstad, for tiden aktuell som prosjektleder for Ravnedans med vandreforestilling på Odderøya.

HVEM: MICHELLE FLAGSTAD


Bosted: Oslo

Leser helst: Tegneserier

Fremkomstmiddel: T-bane

Favorittmat: Tofu Thai Curry

Fab nettside: scenekunst.no

Virke: Prosjektleder Ravnedans


Aktuell med: Ravnedans - Vandreforestilling på Odderøya lørdag 11. juli 2020.

MÅNEDENS MEDLEM

5 KJAPPE:1. Hva jobber du med når det ikke er Ravnedans? 


Jeg jobber prosjektbasert på mye forskjellig. For tiden jobber som produsent for blant annet SIB - skisser i bevegelse, Hagit Yakira Dance, KOLLEKTIVNI og Bananaz. Jeg jobber også for tiden med den nye produksjonen til Julie Rasmussen "There's a moose growing out of my back" som har premiere i Kristiansand i september 2020. Ellers er jeg også styreleder i PRODA. 

2. Hva må man vite før man starter egen festival?


Det viktigste er vel å brenne for det man driver med. Festival er et veldig gøy og intensivt format, men det krever mye jobb - det er ingen A4 tilværelse. Man jobber også vanligvis fra år til år med finansiering, så det krever en del arbeid med søknadsskriving og en del venting før du får vite hvilke muligheter som finnes økonomisk. Men det viktigste er å ha lyst til å gjøre noe kult med noe du er interessert i - og da lander bitene på plass etterhvert. Starter du en festival får du nok en bratt læringskurve og mange gode erfaringer som også er veldig verdifullt i annet arbeid


3. Mest minneverdige scenekunstopplevelse?


Jeg vil gjerne trekke frem Rosa Löften, som ble vist på Ravnedans i 2014. Det var en utrolig sterk og vakker forestilling, og ikke minst med Marianne Kjærsund er en fantastisk danser og formidler.


4. Hvorfor elsker du jobben din?


Ravnedans har et fantastisk team, med Irene theisen, Maren Fidje Bjørneseth, Tone Martine Kittelsen og Julie Rasmussen, som ikke bare jobber på selve festivalen men hele året rundt. Jeg synes det er veldig deilig at vi er en gjeng som jobber sammen mot noe og at alle støtter hverandre og har masse bra å bidra med i festivalplanleggingen - og når det er festival så klart. Ellers liker jeg trøkket som festivalformatet har med seg, jeg liker best når ting brenner litt og det bare er å jobbe på! Hehe. Er ellers veldig glad i excel ark og lister, så det passer meg bra å være prosjektleder - da kan jeg nerde i masse planer. 


5. Hvorfor vandreforestilling ++ litt om årets program?

 

Vandreforestilling var selve oppstarten på Ravnedans i 2010. Første året det var Ravnedans var det kun 1 dag, 1 forestilling, i Ravnedalen, og dette var jo var en vandreforestilling. Det viste seg å være en stor suksess og det ble ikke bare vårt første møte med publikum, men har forblitt et årlig møtepunkt i Ravnedalen siden oppstarten. I år vil vi gå i dybden av vandreforestilling som konsept, og ta det til nye omgivelser på Odderøya. Det gir oss et friskt pust å gjøre vandringen et annet sted i byen og vi håper at mange vil komme og oppleve vandreforestillingen på Odderøya


Årets festival er en éndagsfestival 11. juli. Vi har også et oppvarmingsprogram dagen før, som vi har valgt å kalle TUNING IN, et program som er ment å fungere som en opptakt, en måte å gjøre seg klar og lytte seg inn. Vi har selvsagt RavnBad på programmet, som i år er på Odderøya museumshavn. I tillegg har vi Sommergymnastikk med Marie Gurine Askeland, en performance i en villahage på Odderøya. Det blir også filmvisning av dokumentaren Transporteringsdans, av Martin Slaatto, en dansekunstner som har hatt mange ulike opptredener på festivalen. I tillegg kan du oppleve en online zoom performance, det vil si at vi streamer en forestilling og ser den samlet på Aladdin 10. juli. Resten av verden kan også være med og se! Så har vi en performance LAB, som heter Hoop, med blant annet lokale utøvere, hvor det vil bli pop up visninger i byen i løpet av 11. juli. Sist men ikke minst er det så klart vandreforestilling på lørdagen, den vises to ganger og det er begrenset med plasser, så anbefaller alle å kjøpe billett tidlig ;) Alle billetter kjøpes på forhånd pga. smittevern og ellers tar vi ansvar for at avstandsregler og at smittevern overholdes på våre arrangementer. 

 

Den blide Ravnedansgjeng!

Rosa Löften/Marianne Kjærsund

Scenekunstkollektivet Bananaz

MÅNEDENS MEDLEM

PROGRAM RAVNEDANS 2020


Songs of entanglement av Julie Solberg and Cecilie Solberg

Sommergymnastikk av Marie Gurine Askeland (Trollkrem)
Skalldyr (2016) av Mina Weider
Bunker i blod og vann av Arne Vilhelm Tellefsen

DJ_GROVI avslutter fezten på Vaktbua

             TIDLIGERE INTERVJU: